top of page
tonårsbehandling.jpeg

Ansiktsbehandling för tonåringar

Ansiktsbehandling för tonåringar

En ansiktsbehandling anpassad efter tonåringens speciella och individuella behov med till exempel akne, pormaskar eller torr och känslig hud.

I behandlingen ingår:

  • Dubbel rengöring

  • Hudanalys

  • Peeling

  • Ånga

  • Djuprengöring/portömning

  • Återfuktanade mask

  • Avslutande hudkräm

  • Tips och råd för hudrutin i hemmet.

Hudvård i tonåren

När ett barn övergår till tonåring genomgår deras kropp och hud en mängd hormonella förändringar.

Dessa förändringar inkluderar; ökad produktion av östrogen/testosteron som i sin tur stimulerar talgkörtlarna, vilket i sin tur gör att dessa körtlar producerar mer talg (hudens olja). För vissa tonåringar kan denna förändring resultera i hudproblem som; fyllda pormaskar, pustler, fet hud och akne.

För vissa tonåringar kan huden även bli mycket röd, irriterad och öm på grund av en försämrad hudbarriär. Hudens barriär är som ett osynligt nät som vi har över hela huden. När hudens barriär äventyras kan mikrober och bakterier penetrera epidermisväggen, vilket skapar pormaskar och finnar.

 

Hudvårdsrutin för tonåringar

Många av dagens tonåringar visar ett stort intresse av hudvård och hudvårdsrutiner. Tyvärr får de oftast fel information om hur de ska sköta sin hud pga sociala medier. Den största majoriteten av influensers och information på sociala medier saknar helt professionell kunskap inom hudvård och är inte individuellt anpassad för tonåringarnas hud (även om de givetvis finns massor av bra tips och råd också). Vill du vara säker på att du får expertis, rätt och individuellt anpassad hudvårdshjälp hjälper vi på Hud & kroppskliniken gärna till.

Hudvårdsprodukter för tonårshud

 

Solskydd, SPF – skall användas året om! Spf används inte bara för att skydda huden mot solen, utan fungerar även som en skyddsbarriär för huden för att minimera insläpp av yttreföroreningar så som tex avgaser, damm och olika typer av ångor som kan penetrera och skada huden.

 

Hyaluronsyra – HA är en perfekt återfuktande lösning för alla hudtyper, men speciellt perfekt för en tonårshud eftersom hyaluronsyra är fuktbevarande och drar in återfuktning i cellerna utan att tränga ihop sig. En återfuktad hud är mindre benägen att överproducera talg, vilket minskar oljeflödet och akne.

 

Azelainsyra är en bra ingrediens för tonårshud, särskilt de som är benägna att få akne och inflammationer. Med sina antiinflammatoriska, antibakteriella och talgreducerande egenskaper minskar denna syra effektivt rodnad och utbrott av akne. Den bästa syran mot tonårsakne.

 

Salicylsyra – En pålitlig syra mot akne. Som en beta-hydroxisyra (BHA) dyker den djupt in i porerna, rensar bort döda hudceller och tar bort akne-orsakande orenheter. Viktigt att veta är dock att detta är en mycket stark syra som skall användas med försiktighet. Använd inte salicylsyra utan att kosulterat med en hudterapeut först då denna syra kan ge torr hud, rodnad, irritation och skador om använts på fel sätt. Använd helst produkter som har inkapslade former av salicylsyra för att minska irritation. Glöm inte att att återfukta efteråt samt använd spf efteråt.

 

Succinic Acid - Ett bättre och skonsammare alternativ till Salicyl syra (används på vuxna med akne) för känslig, yngre hud. Denna unika ingrediens bekämpar inte bara bakterier som orsakar akne utan kontrollerar också överskott av oljeproduktion. Att lägga till med Succinic Acid

i din tonårings dagliga rutin kan bana väg för friskare, klarare hud.

 

 

Niacinamid – även känd som vitamin B3, är en annan stjärnspelare i tonåringens hudvårdsrutin. Niacimid minimerar porernas storlek, reglerar oljeproduktionen och har antiinflammatoriska egenskaper som lugnar irriterad hud

 

Bra hudvårdsprodukter – av hög kvalitet kommer att främja en hälsosam hud hos din tonåring. Du behöver inte använda 10 produkter eller betala tusentals kronor för en rätt och bra kvalitet, här gäller ”less is more” och ”gör om, gör rätt”. Boke en tid hos en hudterapeut och få personlig expertis hjälp.

 

En god kost – Att äta en hälsosam och balanserad kost är viktigt för tonåringar. Det har gjorts tydliga studier som visar att vissa livsmedel tex dagligt intag av fet och sockrig mat är direkt kopplade till att skapa fyllda porer, utslag och akne. Dt vi stoppar i oss kommer även visa sig på utsidan.

 

Träning – ökar blodcirkulationen vilket i sin tur ökar cellförnyelsen och hjälper till att driva ut gifter från kroppen. Huden får sig en inre rensning.

bottom of page